Spreekuur veiligheid

De wijkbrandweer, wijkagent, boa en dorpscoördinator houden iedere maand inloopspreekuren in 's-Graveland, Nederhorst den Berg en Loosdrecht.
Heeft u vragen over (brand)veiligheid en leefbaarheid in uw buurt? De wijkagent, wijkbrandweer, boa en dorpscoördinator beantwoorden uw vragen graag. De inloopspreekuren worden coronaproof georganiseerd.

Nederhorst den Berg en Ankeveen:
Laatste woensdag van de maand van 14.00-15.00
Sociaal Cultureel Centrum, Blijklaan 1, 1394 KA Nederhorst den Berg


SeniorWeb: ook in het SCC!

SeniorWeb: voor al uw digitale problemen.
Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 14.00 – 16.00 uur zijn Floor Roest en Richard van Kempen aanwezig, om uw probleem met uw mobiel, tablet etc. te helpen oplossen. Kosten € 5.00.


Lezing “ Kattengedrag & Kattencommunicatie”
Waarom gedraagt mijn kat zich soms zo agressief en waarom zijn ze zo bezig met geuren? En wat zegt mijn kat?
Als je meer wilt weten over kattengedrag en hoe katten communiceren kom dan naar de lezing op
woensdag 1 november ’23 in het SCC.
Een kat is een fascinerend dier met soorteigen gedrag dat soms voor ons lastig te begrijpen is. Bovendien laten ze op een hele subtiele manier zien hoe ze zich voelen. Het is snel te missen als je niet weet waar je op moet letten. Na de lezing zul je het gedrag van de kat beter begrijpen en haar beter kunnen “lezen”.
Het wordt een leuke, interactieve lezing met veel video’s en foto’s om goed uit te leggen waarom een kat bepaald gedrag laat zien en op welke manieren een kat communiceert.
De lezing wordt gegeven door Diana Kraa, gediplomeerd kattengedragstherapeut. Diana is aangesloten bij Tinley gedragstherapie, de specialist op gebied van dierengedrag en lid van het SPPD.
Sinds 2012 heeft Diana haar eigen praktijk; Catchy – Praktijk voor kattengedrag & vachtverzorging. Naast veel gedragsconsulten houdt ze zich ook bezig met kattentrimmen en runt ze een kleinschalig kattenhotel.
WAT : Lezing kattengedrag en kattencommunicatie
WIE : Diana Kraa, Tinley gedragstherapeut voor katten
WANNEER : Woensdag 1 november 2023
TIJD : 19.00- 21.00 uur (incl. pauze)
WAAR : Sociaal Cultureel Centrum Nederhorst Den Berg
KOSTEN :   € 7,50  incl. koffie/thee
AANMELDEN* : Via intekenlijst tijdens het SCC open huis op 1 okt                                            of e-mail naar info@catchykattengedrag.nl
*De lezing gaat door bij minimaal 10 deelnemers.
www.tinleygedragstherapie.nl
www.catchykattengedrag.nl / www.catchyvachtverzorging.nl

Inloopspreekuur stichting MEE                
MEE denkt mee bij alle vragen en zorgen in het dagelijks leven. Of het nu gaat over opvoeden, leren, werken, wonen, zorg, sociale contacten, geldzaken of regelgeving.
Wij geven gratis onafhankelijke informatie, advies en ondersteuning. Samen kijken we wat wél kan en mogelijk is. We helpen je graag op een manier die bij jou past. Zodat je zelf goede keuzes kan maken. We zijn er voor iedereen; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor mensen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, psychische problemen, autisme of NAH. Ook naasten en mantelzorgers kunnen bij ons terecht.
Elke eerste dinsdag van de maand | 14.00 – 16.00 uur | Sociaal Cultureel Centrum, Blijklaan 1 in Nederhorst den Berg